RAZMJENA ISKUSTAVA I DRUŽENJE MENTORA I PRIJATELJA Kluba poduzetnika seniora SENTOR

26.04. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, partneru Kluba poduzetnika seniora SENTOR, na ugodnom druženju okupili su se mentori koji već sudjeluju u mentorskom programu SENTOR-a i oni koji to žele postati.

Zahvaljujući partnerstvu s Hrvatskom udrugom poslodavaca i podršci Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Zagrebu, SENTOR je u proteklih godinu dana imao prilike raditi na razvoju i prilagodbi metodologije mentorstva koja je u značajnoj mjeri preuzeta od partnerskog udruženja SOUNDBOARD iz Nizozemske.

Osim razvoja metodologije, SENTOR je u proteklih godinu dana, održao niz promotivnih događaja na kojima su prezentirane vrijednosti sudjelovanja u mentorskom programu – i za mentorirane poduzetnike i za mentore. Oko tih ključnih vrijednosti koje dijele mentori okupljeni u SENTOR diskutiralo se i na prošlotjednom okupljanju mentora, te su istaknute prednosti koje mentorski program pruža iskusnim poduzetnicima – mentorima:

  • dobar osjećaj koji proizlazi iz pomaganja mladim generacijama poduzetnika da stasaju i prilike da podijele svoje znanje i iskustvo
  • prilika za pozitivan utjecaj na društvo u kojem živimo i djelujemo
  • ostvarivanje kontakata s drugim poduzetnicima i praćenje novina u poslovanju
  • mogućnost učenja i osobnog razvoja.

Ipak, najveću nagradu vide u uspjesima poduzetnika koje su mentorirali i osjećaju ponosa zbog zbog činjenice da su i oni doprinijeli tom uspjehu.

Poziv na uključivanje u mentorski program Kluba poduzetnika seniora SENTOR je otvoren – i za iskusne poduzetnike i menadžere, naročito umirovljene koji žele biti mentori, i za poduzetnike suočene s izazovima u različitim fazama poslovanja koji žele razmijeniti svoja razmišljanja s iskusnim poduzetnicima.